Artikelen

Juan Carlos Gonzalez Cintra.

Het stralende enthousiasme en de warme persoonlijkheid van professioneel danser en leraar Juan Carlos Gonzalez Cintra zorgen voor een bijzondere, persoonlijke en motiverende sfeer tijdens de lessen. De combi van inspanning en humor maken de lessen tot een bron van energie en inspiratie.

Juan Carlos is van origine Cubaan, geboren te Santiago de Cuba. Voor kinderen in Cuba hoort dansen bij alle dagelijkse rituelen en zo was het zijn moeder die hem op zijn negende al de Charleston had geleerd. En zoals wij in Nederland leren schaatsen met een stoel, zo leerde Juan Carlos de basispassen

Juan Carlos

van de Salsa te dansen met een deur! Niemand kon het huis in of uit want hij was de hele dag aan het oefenen. Dansen was toen al zijn passie!

Vanaf zijn tiende danst hij populaire, traditionele en folkloristische Afro-Cubaanse en religieuze dansen. Op zijn achttiende danste hij bij de professionele groep Conjunto Folklorico Cotumba en het Ballet Folklorico de Oriente daarna als solist bij het bekende Cabaret Tropicana. Zes jaar later bereikte hij het hoogste dat je kunt bereiken op professioneel dansgebied

Juan Carlos

in Cuba: Conjunto Folklorico Nacional in Havana. Vier jaar lang danste hij bij dit zeer gerenommeerde dansgezelschap bestaande uit ca. 95 personen. Met dansers, zangers en percussionisten reisde hij naar Europa en Moskou. Zijn grote talent en het enthousiasme voor het dansen gecombineerd met passie en creativiteit maken hem uniek in de danswereld.

Juan Carlos Juan Carlos

Juan Carlos

 

 


Juan Carlos Juan Carlos Juan Carlos Juan Carlos

 

Vind ons op Facebook
Volg ons